FORDELER

Sunt på mange måter

Derfor bør du velge
øl uten alkohol i sommer

1

Kan ha flere positive innvirkninger på helsen

2

Inneholder færre kalorier enn skummet melk.

3

Fungerer godt som energidrikk etter trening.

4

Har lavt sukkerinnhold.

5

Kan hjelpe med å styrke immunforsvaret.

SUNT PÅ MANGE MÅTER:

Det er mange som synes det er deilig å ta seg en iskald øl i sommervarmen, men de fleste er også klar over helsefordelene ved å begrense alkoholinntaket. I tillegg er det en del fordommer knyttet til det å drikke øl i enkelte sosiale sammenhenger. Alt dette kan være noen av grunnene til at salget av øl uten alkohol har steget jevnt og trutt i de siste årene. Men det mange kanskje ikke er klar over, er at øl uten alkohol har mange helsefordeler i seg selv, langt utover at det ikke inneholder alkohol.

MANGE MISFORSTÅELSER:

Det er mange misforståelser ute og går når det gjelder hvor sunt og usunt alkoholfritt øl er. Fordi øl uten alkohol er brygget på akkurat samme måte som «vanlig» øl, tror kanskje mange at inneholder like mange kalorier, tror Joar Mjølnes, Markedssjef i Munkholm.

SLÅR SKUMMET MELK:

Men er du en av de som teller kalorier, er øl uten alkohol faktisk noe av det smarteste du kan velge. Ikke bare inneholder det færre kalorier enn pils, som ligger på 42 kalorier per 100 gram. Med bare 24 kalorier slår øl uten alkohol til og med skummet melk, som har 33 kalorier per 100 gram.

ETTER TRENING:

Når du har tatt deg skikkelig ut på løpetur, under en fotballkamp eller på treningssenteret, er det viktig å fylle på med ny energi. Som alkoholholdig øl, inneholder også øl uten alkohol både karbohydrater, sodium, vitaminer og mineraler –  og selvfølgelig mye vann. Alt dette er viktige elementer for restitusjon. Når det i tillegg har svært lavt kaloriinnhold, er det ingen grunn til ikke å velge øl uten alkohol etter trening, mener Mjølnes.